başlıkların bir kavramın ismi şeklinde, bir eylemde mastar eki kullanarak yazılması gerekir.
Örneğin:
"bu akşam nereye gideceğim" değil "akşamları gidilecek yerler" gibi olmalı.
"spor yapma" değil "spor yapmak" şeklinde olmalı.

başlık ; tanımı yapılacak kelimeler dizisi şeklinde olmalıdır, sonuna nokta konulmamalıdır.

entryler içinse;
-herhangi bir başlığı tanımlamalı
- 'alıntı' yapılabilir (örn bir başlığı tanımlamak için birinin söylediği bir sözü yazıp bkz atılabilir)
- ' bkz ' yapılabilir.

başlığın altına yorum yapar gibi güzel yazı, aynen benim de , mükemmel, tarzı sözler yazılmamalı, onun yerine
((bkz:komik)) ((bkz:mükemmelll)) şeklinde yorum yapılablir.

Bkz ile gbkz arasında farklar vardır. Eğer özellikle başka bir başlığa yönlendirmek istiyorsanız “bkz” ; kurduğunuz cümle içinde kullandığınız kelimelerin anlamını (terimler gibi) göstermek için “gbkz” kullanmalısınız.


yazım hatası yapmamaya özen gösterilmelidir. sonuçta burası bilgi platformu, özel mesajlaşma alanınız değil :)

başlık açılmadan önce arama kısmından başlık açılmış mı veya konuyla ilgili başka başlıklar var mı diye kontrol edilmelidir. Aksi takdirde başlığınız taşınabilir veya silinebilir. Bu da size eksi puan olarak geri dönebilir :):

Burada video ile sözlük kullanımını kısaca anlattık. yakın zamanda büyük bir güncelleme gelecek ve sitedeki değişimleri tekrar sizlere açıklayacağız.
video



google play dişçi sözlük uygulaması indirme linki : Dişçi Sözlük Uygulaması

İos için malesef şu an uygulamamız yok fakat aşağıdaki adımları uygulayarak, ana ekrana simge ekleyip çok basit bir şekilde aynı uygulama gibi kullanabilirsiniz

1- görsel


2- görsel


3- görsel


4- görsel
anestezik solusyonun direkt ilgili dişin periodontal membranına verildiği çeşittir. Hemorajik diatezli hastalarda geniş bir kullanım alanı mevcut. Bu teknikte tek köklü dişlere mesial yüzünden girilerek 0.2 cc anestezi verilir. Kulzer Citoject karpül tabancasıyla yapmak çok keyiflidir. Yeni bir kaç cihaz daha çıkmış ama citoject in yerini tutmayacağına eminim.
maksiller köpek dişi ya da maksiller kanin olarak da bilinir. Hem maksiller hem de mandibular kaninler için ağzın "köşetaşı" denir. Çünkü kesici dişleri küçük azılardan ayıracak şekilde orta hattan üç diş uzağa yerleşmişlerdir. Kaninin konumu gereği kesici ve küçük azı dişleri ayırdığı gibi çiğneme esnasında her iki dişin işlevini gerçekleştirir. Yine de, kaninlerin en çok görülen işlevi besinleri koparmaktır. Kanin dişler çiğneme esnasında meydana gelen lateral basınçlara dayanabilmektedir. Kaninlerin tek bir tüberkülü vardır Görece aynı olsalar da, maksiller kaninlerin süt dişleri ile kalıcı dişleri arasında küçük farklar bulunur.
Ağızdaki en uzun diştir. Kaninler tüberkülü olan tek ön dişlerdir.
Maksiller kaninler yaklaşık 4 aylıkken kalsifiye olmaya başlar. 6-7 yaşlarında dişin mine oluşumu tamamlanırken kalıcı maksiller kaninler yaklaşık 11-12 yaşlarında sürer. Dişin kökünün oluşumu 13 ve 15 yaşlarında tamamlanır. Maksiller kaninler mandibular kaninlere göre biraz daha geniştir. Maksiller kaninlerin yalnızca bir kökü olup ağızdaki en uzun köktür.
Aydın şehir olarak aşırı sıkıcı olsa da bir çok şehire yakın olması bir ve tek avantajıdır.
Adnan Menderes üniversitesi (adü) diş hekimliği fakültesi, diğer fakültelerin olduğu dağ başındaki kampüste olmayıp şehrin merkezinde devlet hastanesin yanındadır. Ama ilk 3 sınıfta tıp fakültesi dersliklerinde teorik dersler görülür (çünkü fakültedeki derslik 60 kişilik, sınıf mevcutları en az 100)
Pratik derslerde de yine preklinikte mevcut öğrenci sayısının yarısı hatta yeni gelen sımıflarda üçte biri kadar yer olduğundan normal ders saatinin en iyi ihtimalle yarısı kadar eğitim görülüyor. ( gruplar halinde derslere geliniyor)
Fakültenin ameliyathanesinin olması, ilçelerden muğla denizli hatta izmir illerinden çok sayıda hastanın gelmesi avantaj.
Fakülte 2013 yılında kurulmuştur. 2014 yılında ilk öğrencilerini almış 2019 yılında ilk mezunlarını vermiştir.
2018 yılında uluslararası sağlık turizmi adına Kuşadasında İnternatinol dent care ismiyle yabancılara hizmet vermeye başlamıştır.
2020 yılında Ağız ve diş sağlığı hastanesi adını da almıştır.
Teorikte çok zorlamayan, pratiğe önem veren bir üniversite bence.Sosyal aktivite açısından da oldukça iyi, en azından derslerde çok zorlamadıkları için rahat rahat gezmeye vaktiniz olucak. Tabi pratikte ağlatabilirler haberiniz olsun, üniversitemizi tercih ettiyseniz peçeteleri alın şimdiden yanınızaaaa
Türkiye’nin şahlanıp giden gidişatı ile daha da cazip gelen yurt dışında çalışma fikrini aklımdan çıkaramıyorum. Bu konuda varsa bilgisi veya deneyimi olanlar paylaşırsa çok sevinirim. Özellikle hangi üniversiteler denklik alabilmiş hangileri alamamış, Almanya’da hangi eyalette çalışmak ve yaşamak daha iyi, denklik sınavında neler soruluyor??
kişinin dişlerine yapılan müdahalede şiddetli ağrı duymasından, tanımadığı aletlerle yapılan müdahaleden ve cihazların çıkarttığı sesten korkmasından doğmaktadır
Yeni mezun arkadaşların girip bakacağı bi başlık olsun istedim. Sevgili yazarlarımız tecrübelerini paylaşırsa sevinirim. Burda en önemli konu patronun kim olduğu (bkz:hekimpatron) (bkz:teknisyenpatron) (bkz:müteahhitpatron).
(bkz:muayenehanecilik)
Şehir çok önemli (bkz:büyükşehir) (bkz:ilçeler)
Bir de insan iletişimi yani yapabileceğiniz tedaviyi karşı tarafa kabul ettirebilmek ve bunu başarıyla uygulamak.
Diğer bir konu ise tecrübe (bkz:yenimezun) yoksa önceden çalıştığınız bir yer var mıydı.
Yeni mezun arkadaşlarımız hiç üzülmesin biz nere düştük nasıl başarıcağız herkes yeni mezun olduğu bi dönem oldu arkadaşlar.
Genelde çok kazanmak isteyen patronlar tecrübesiz olmanızın avantajını kullanıp sabah aksam;bayram seyran; resmi tatillerde sizi çalıştırarak iliğinizi kurutma derdinde olurlar. Siz gıkınızı çıkardığınızda yeniz mezun olmanızdan dem vururlar (bkz:mobbing)
Bir diğer mevzuda (bkz:primliçalışmak)(bkz:sabitmaaşlaçalışmak) bunların ikiside birbirine çok yakın çalışma şeklidir. Kimse size sizden daha fazla kazanmayacağı maaşı ödemez. Prim daha mantıklıdır en azından tecrubenız arttıkca alacağınız sabitin üzerine çıkarsınız. Anlatacak çok şey var aslında :) prim çalışıp teknisyen ödeyen ödemeyen sigorta ödeyen ödemeyen vs diye uzar gider ilginize göre girip editleyeceğim. Adettindir edit*imla
Türkiye’nin ilk kadın Diş Hekimi. Ferdane Bozdoğan, İsmail Şevki Bey ve Hatice Hanım’ın kızı olarak 1914 yılında Çorum’da dünyaya geldi. İlk ve ortaokuldan sonra Erenköy Kız Lisesi’ni bitirdi. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Diş Tababeti Mektebi’nden 1936 yılında mezun oldu. Çorum’da muayenehane açtı ve Devlet Hastanesi’nde istihdam edilen ilk Türk kadın diş hekimi unvanını elde etti. 1939 yılında Çorum Halkevi Başkanlığı görevine getirildi.

1941 yılında Teğmen Kandemir Erberk ile evlenip, eşinin görev yerlerinde diş hekimliği yaptı. Eşinin ataşe militer olması nedeniyle Stockholm’de misafir hekim olarak görev üstlendi.

Diş hekimliğini, emekli olduğu 1983 yılına kadar İstanbul’da sürdürdü.

2005 yılının Mart ayında İstanbul’da vefat etti.
Tetik noktasının fırça, ölçü, parmak gibi çeşitli durumlarla aktive olması sonucu yaşanan olay
Mezun olmaya bir donemi kalmış bir user olarak aklıma takılan sorunsaldir. Kapağını acmadigim dus kitapları bana ben iş ilanlarina bakıyorum
Eğer sağlık ocaklarında diş hekimi zorunluluğu olursa birçok diş hekimi rahatça iş bulabilecektir.Halkın ağız ve diş sağlığının da yüzde 60oranda artacağını düşünüyorum sizce ? Uygulanmalı mı? Herkes kendi mahallesini tanıyacak 6ayda bir kontrol edebilecek??
Muhtemelen kanin dişidir. Kanin dişleri genelde en son kaybedilir, ağızda en uzun köke sahip olduklarından kemik rezorbsiyonunu engellemesi için de ağızda tutulmaları ekstra önemlidir.
artık gına getiren mizahtır. tamam en diş hekimiz sizsiniz, gerçekten hastalarla çok komik diyaloglara giriyorsunuz inanıyoruz canı gönülden ama mizah herkesin yönelmesi gereken bir alan değildir belki de (*)

örnek:
hastaya rubber dam ile işlem yapıcaz dedim hasta "roberto carlos emekli olmadı mı ya" dedi ahhdsgd.

pedo kliniğindeyken ağzını açamayan hastaya "uçak geliyoor" demişimdir ve işimi hemen bitirmişimdir.
düzenli olarak izleyerek anlayamıyorum bir defa başına geçip kendim yapsam çözerim bu işi sesleri yankılanan staj türü
temporamandibular rahatsızlıkları olan hastalarda kapanış bozukluklarıyla alakalı olan şikayetlerin tespitinde ve konservatif tedavisinde uygulanan, yapımında sert akriliğin tercih edildiği apereylerdir.
Okula gidip hiç bir şey yapamadan geri dönmek.Ya da o kadar çok yapacak şey bulup hangisine yetişeceğini bilememek .Sonuç olarak dhf öğrencileri illaki sıkıntıdan çatlayacak bir gün .Benim için o gün bugün mesela.Çok neden var çok